Kvalitní cestovní pojištění
do zahraničí i do ČR.
Cestovní pojištění jednoduše, rychle a online na Top-Pojištění.cz s okamžitou platností a se slevou až 50 %.
Nejlevnější cestovní pojištění
na celý rok už od jediné koruny na den.
Navigace: Homepage > e-Obchod > Ostatní publikace > Knihy Rychlebské hory > Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák)
Související odkazy: Čti Rychleby a Králický Sněžník (kolektiv autorů) | Tajemství hranice Rychlebských hor a masivu Králického Sněžníku (Zdeněk Šmída) | Tajemné stezky - Mlžnou krásou Rychlebských hor (Miroslav Kobza) | Hory jelenů (Petr Oskar Bílek) | Hrad jelenů (Petr Oskar Bílek) | Rychlebské hory a podhůří v proměnách staletí (Květoslav Growka) | Putování k horské chatě Paprsek na starých pohlednicích a fotografiích (Zdeněk Gába, Petr Možný) | Horské chaty v Jeseníkách na starých pohlednicích a fotografiích (Zdeněk Gába, Petr Možný) | Podesní na Šumpersku na starých pohlednicích a fotografiích (Zdeněk Doubravský, Petr Možný) | Příroda bez hranic (Jan Vítek) | Pohoří bez hranic - Putování po horách mezi Odrou a Labem (Siegfried Weiss) | Vincenz Priessnitz - Světový přírodní léčitel (Miloš Kočka, Alois Kubík) | Prameny živé vody - Vincenz Priessnitz (Miloš Kočka) | Priessnitzovy léčebné lázně Jeseník v proměnách staletí (Květoslav Growka) | Historické toulky Šumperskem I (Drahomír Polách) | Historické toulky Šumperskem II (Drahomír Polách) | Historické toulky Šumperskem III (Drahomír Polách) | Fenomén Rychlebské hory (Pavel Macháček) | Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák)
Cena vč. DPH: 349 Kč
Cena pro členy klubu typu B: 319 Kč
Cena pro členy klubu typu C: 319 Kč
Úplný název: Krajové speciality: Slezská kuchyně
Autor: Jaroslav Vašák
ISBN: 978-80-249-2172-3
Počet stran: 216 (formát 130 x 207 mm)
Knihy z regionů Beskydy / Brdy / České středohoří / Českosaské Švýcarsko / Český kras / Český les / Český ráj / Javorníky / Jeseníky / Jizerské hory / Králický Sněžník / Krkonoše / Krušné hory / Lužické hory / Novohradské hory / Orlické hory / Plzeňsko / Posázaví / Praha a okolí / Rychlebské hory / Šumava / Vysočina. Knihy nadregionální / zahraniční. Vybraní autoři Klostermann / Nevrlý...
Edice Tisícovky / Tajemné stezky / Zmizelé Čechy-Morava / Staré pohlednice i foto / Letecké foto / Řeky, vodopády, jezera... / Flora / Fauna / Rozhledny / Železnice / Military / Pověsti a pohádky / Vzpomínky a vyprávění... DVD o ČR. Zvýhodněné sady. Nově zařazené knihy. Všechny knihy.
Poznámka: Skladem poslední kus!
Stručná charakteristika:
V knize se dozvíme o historickém vývoji Slezska a samozřejmě kulinářských zvyklostí jednotlivých jeho částí.
Dočteme se zde o tom, co ovlivňovalo slezskou kuchyni, jaké suroviny byly používány, jaké tradiční pokrmy byly a jsou součástí slezského jídelníčku. Dále jsou zde popisovány jídelní zvyklosti při různých svátcích a svatbách. A samozřejmě zde také najdeme obsáhlý receptář typických a oblíbených pokrmů ze Slezska.
Recepty jsou řazeny podle chodů, takže zde najdeme předkrmy, polévky, hlavní jídla, moučníky, saláty, dezerty a nápoje. Názvy pokrmů autor uvádí jak v lidovém nářečí, tak i v „překladu“ pro nás neznalce nářečí.
Na konci kuchařky je gastronomický slovníček. Dozvíme se zde, co to je frlok, pajtok či zympt. Na konci kuchařky nechybí rejstřík receptů.
Recepty jsou psány srozumitelně a publikace nabízí i gastronomický slovníček.
Výběr z tematicky podobných knih: