Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák)

Související odkazy: Doudlebsko v kuchyni a u stolu (Jan Šimánek) | Krkonošská kuchařka aneb hory dávají chléb (Miloš Gerstner) | Kuchařka pro krkonošského medvěda (Pavel Toufar) | Recepty ze zámeckých kuchyní (Zdeněk Procházka, Josef Nejdl) | Recepty Němců z Jizerských hor (Petra Laurin) | Sladké recepty Němců z Jizerských hor (Petra Laurin) | Šumavská kuchařka (František Rožnovský) | České Vánoce v kuchyni (Květa Korečková) | Recepty nejen ze staré Šumavy (Růžena Váchová) | Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí (Josef Nejdl) | Valašská kuchařka (Miroslav Kotrba) | Valašská kuchařka (Jaroslav Vašák) | Stromová apatyka z Chluman I (Ondřej Fibich) | Stromová apatyka z Chluman II (Ondřej Fibich) | Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák) | Krajové speciality: Chodská kuchyně (Jaroslav Vašák) | Krajové speciality: Krkonošská kuchyně (Jaroslav Vašák)

 

Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák)

Cena vč. DPH: 349 Kč

Cena pro členy klubu typu B: 319 Kč
Cena pro členy klubu typu C: 319 Kč

Přidat ks

 

Úplný název: Krajové speciality: Slezská kuchyně

Autor: Jaroslav Vašák

ISBN: 978-80-249-2172-3

Počet stran: 216 (formát 130 x 207 mm)

 

Tato i všechny ostatní nabízené knihy skladem ihned k dodání !!!

Knihy z regionů Beskydy / Brdy / České středohoří / Českosaské Švýcarsko / Český kras / Český les / Český ráj / Javorníky / Jeseníky / Jizerské hory / Králický Sněžník / Krkonoše / Krušné hory / Lužické hory / Novohradské hory / Orlické hory / Plzeňsko / Posázaví / Praha a okolí / Rychlebské hory / Šumava / Vysočina. Knihy nadregionální / zahraničníVybraní autoři Klostermann / Nevrlý...

Edice Tisícovky / Tajemné stezky / Zmizelé Čechy-Morava / Staré pohlednice i foto / Letecké foto / Řeky, vodopády, jezera... / Flora / Fauna / Rozhledny / Železnice / Military / Pověsti a pohádky / Vzpomínky a vyprávění...  DVD o ČR.  Zvýhodněné sadyNově zařazené knihyVšechny knihy.

 

Poznámka: Skladem poslední kus!

Stručná charakteristika:

V knize se dozvíme o historickém vývoji Slezska a samozřejmě kulinářských zvyklostí jednotlivých jeho částí.

Dočteme se zde o tom, co ovlivňovalo slezskou kuchyni, jaké suroviny byly používány, jaké tradiční pokrmy byly a jsou součástí slezského jídelníčku. Dále jsou zde popisovány jídelní zvyklosti při různých svátcích a svatbách. A samozřejmě zde také najdeme obsáhlý receptář typických a oblíbených pokrmů ze Slezska. 

Recepty jsou řazeny podle chodů, takže zde najdeme předkrmy, polévky, hlavní jídla, moučníky, saláty, dezerty a nápoje. Názvy  pokrmů autor uvádí jak v lidovém nářečí, tak i v „překladu“ pro nás neznalce nářečí. 

Na konci kuchařky je gastronomický slovníček. Dozvíme se zde, co to je frlok, pajtok či zympt. Na konci kuchařky nechybí rejstřík receptů.

Recepty jsou psány srozumitelně a publikace nabízí i gastronomický slovníček.

 

Výběr z tematicky podobných knih:

Nahoru

 
 
© 2003-2015 Tisícovky s.r.o. | webmaster tofo@volny.cz | vyrobil Allstar Group