Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák)

Související odkazy: Čti Jeseníky - vázané velkoformátové vydání (kolektiv autorů) | Antikvariát - Na Jeseníky (Jiří Glonek) | Jeseníky - Čas, ten pohyblivý obraz věčnosti (Ivan Fíla) | Zmizelé Jesenicko 1. díl: Zcela zaniklé osady - vázaná (Pavel Macháček) | Zmizelé Jesenicko 2. díl: Téměř zaniklé osady - vázaná (Pavel Macháček) | Zmizelé Jesenicko 3. díl: Poutní místa - brožovaná (Michaela Neubauerová, Pavel Macháček) | Zmizelé Jesenicko 3. díl: Poutní místa - vázaná (Michaela Neubauerová, Pavel Macháček) | Čarodějnické procesy na Jesenicku (Michaela Neubauerová) | Antikvariát - Čarodějnické procesy v 17. století na Jesenicku (kolektiv autorů) | Zeměpisné názvy v pohraničí po roce 1945 na příkladu okresu Jeseník (Tereza Klemensová) | Krása Jeseníků (Ivo Netopil) | Cesty Vlachů - Mysterium Antonia z Florencie (Otto Štemberka, Pavel Zahradník) | Fenomén Praděd (Matěj Matela) | Naleziště epidotu v okolí Sobotína v Hrubém Jeseníku (Miroslav Nepejchal, Jaroslav, Vančura, Milan Novák) | Tajemné stezky - Cestou necestou za tajemstvím Hrubého Jeseníku (Miroslav Kobza) | Vlastivědné zajímavosti z přírody Jeseníků (Zdeněk Gába) | Jedůvky - Z mého šumperského života (Marie Knitschke) | Vincenz Priessnitz - Světový přírodní léčitel (Miloš Kočka, Alois Kubík) | Priessnitzovy léčebné lázně Jeseník v proměnách staletí (Květoslav Growka) | Prameny živé vody - Vincenz Priessnitz (Miloš Kočka) | Prameny živé vody - Vincenz Priessnitz - šesté vydání 2023 (Miloš Kočka) | Králický Sněžník a okolí na starých pohlednicích a fotografiích (Zdeněk Gába, Petr Možný) | Horské chaty v Jeseníkách na starých pohlednicích a fotografiích (Zdeněk Gába, Petr Možný) | Putování k horské chatě Paprsek na starých pohlednicích a fotografiích (Zdeněk Gába, Petr Možný) | Podesní na Šumpersku na starých pohlednicích a fotografiích (Zdeněk Doubravský, Petr Možný) | Album starých pohlednic - Jeseníky (Květoslav Growka, Pavel Vinklát) | Antikvariát - Jeseníky mezi vzpomínkou a přítomností (Květoslav Growka, Libor Malý) | Vzpomínky zůstaly - Osudy lidí z Jesenicka, Javornicka, Vidnavska, Žulovska a Šumperska 1938 - 1989 (Vít Lucuk) | Zapomenutí svědkové - Osudy lidí ze Šumperska, Staroměstska a Zábřežska 1938 - 1989 (Vít Lucuk) | Přežili svou dobu - Osudy lidí Šumperska, Zábřežska a Mohelnicka 1938 - 1989 (Vít Lucuk) | Tíživá svědectví - Osudy lidí z Jesenicka, Šumperska, Javornicka, Zábřežska, Vidnavska, Mohelnicka a Zlatohorska 1938-1989 (Vít Lucuk) | Reemigranti - Minulost sedmihradských Slováků a jejich poválečný příchod z Rumunska do ČSR (Radek Ocelák) | Historické toulky Šumperskem I (Drahomír Polách) | Historické toulky Šumperskem II (Drahomír Polách) | Historické toulky Šumperskem III (Drahomír Polách) | Antikvariát - Šumpersko, Jeseníky - Průvodce - Historické pohlednice (kolektiv autorů) | Hrubý Jeseník panoramatický (Petr Sikula) | Nízký Jeseník panoramatický (Petr Sikula) | Poodří panoramatické (Petr Sikula) | Pohoří bez hranic - Putování po horách mezi Odrou a Labem (Siegfried Weiss) | Krajinou severovýchodních Čech (Jan Vítek) | Cesta na Praděd - Cestopis z konce 19. století (Jan Havelka) | Pradědovy pověsti (Josef Lowag) | Lovy v Jeseníkách a na Vysočině (Pavel Sztwiertnia) | Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák) | Historie zlatohorských dolů (Josef a Viera Večeřovi) | Antikvariát - Vodní mlýny na Moravě a ve Slezsku - I. díl (Pavel Solnický) | Antikvariát - Jeskyně Severomoravského krasu (Vladimír Panoš)

 

Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák)

Cena vč. DPH: 349 Kč

Cena pro členy klubu typu B: 319 Kč
Cena pro členy klubu typu C: 319 Kč

Přidat ks

 

Úplný název: Krajové speciality: Slezská kuchyně

Autor: Jaroslav Vašák

ISBN: 978-80-249-2172-3

Počet stran: 216 (formát 130 x 207 mm)

 

Tato i všechny ostatní nabízené knihy skladem ihned k dodání !!!

Knihy z regionů Beskydy / Brdy / České středohoří / Českosaské Švýcarsko / Český kras / Český les / Český ráj / Javorníky / Jeseníky / Jizerské hory / Králický Sněžník / Krkonoše / Krušné hory / Lužické hory / Novohradské hory / Orlické hory / Plzeňsko / Posázaví / Praha a okolí / Rychlebské hory / Šumava / Vysočina. Knihy nadregionální / zahraničníVybraní autoři Klostermann / Nevrlý...

Edice Tisícovky / Tajemné stezky / Zmizelé Čechy-Morava / Staré pohlednice i foto / Letecké foto / Řeky, vodopády, jezera... / Flora / Fauna / Rozhledny / Železnice / Military / Pověsti a pohádky / Vzpomínky a vyprávění...  DVD o ČR.  Zvýhodněné sadyNově zařazené knihyVšechny knihy.

 

Poznámka: Skladem poslední kus!

Stručná charakteristika:

V knize se dozvíme o historickém vývoji Slezska a samozřejmě kulinářských zvyklostí jednotlivých jeho částí.

Dočteme se zde o tom, co ovlivňovalo slezskou kuchyni, jaké suroviny byly používány, jaké tradiční pokrmy byly a jsou součástí slezského jídelníčku. Dále jsou zde popisovány jídelní zvyklosti při různých svátcích a svatbách. A samozřejmě zde také najdeme obsáhlý receptář typických a oblíbených pokrmů ze Slezska. 

Recepty jsou řazeny podle chodů, takže zde najdeme předkrmy, polévky, hlavní jídla, moučníky, saláty, dezerty a nápoje. Názvy  pokrmů autor uvádí jak v lidovém nářečí, tak i v „překladu“ pro nás neznalce nářečí. 

Na konci kuchařky je gastronomický slovníček. Dozvíme se zde, co to je frlok, pajtok či zympt. Na konci kuchařky nechybí rejstřík receptů.

Recepty jsou psány srozumitelně a publikace nabízí i gastronomický slovníček.

 

Výběr z tematicky podobných knih:

Nahoru

 
 
© 2003-2015 Tisícovky s.r.o. | webmaster tofo@volny.cz | vyrobil Allstar Group