Kvalitní cestovní pojištění
do zahraničí i do ČR.
Cestovní pojištění jednoduše, rychle a online na Top-Pojištění.cz s okamžitou platností a se slevou až 50 %.
Nejlevnější cestovní pojištění
na celý rok už od jediné koruny na den.
Navigace: Homepage > e-Obchod > Ostatní publikace > Edice Kuchařky > Doudlebsko v kuchyni a u stolu (Jan Šimánek)
Související odkazy: Doudlebsko v kuchyni a u stolu (Jan Šimánek) | Krkonošská kuchařka aneb hory dávají chléb (Miloš Gerstner) | Kuchařka pro krkonošského medvěda (Pavel Toufar) | Recepty ze zámeckých kuchyní (Zdeněk Procházka, Josef Nejdl) | Recepty Němců z Jizerských hor (Petra Laurin) | Sladké recepty Němců z Jizerských hor (Petra Laurin) | Šumavská kuchařka (František Rožnovský) | České Vánoce v kuchyni (Květa Korečková) | Recepty nejen ze staré Šumavy (Růžena Váchová) | Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí (Josef Nejdl) | Valašská kuchařka (Miroslav Kotrba) | Valašská kuchařka (Jaroslav Vašák) | Stromová apatyka z Chluman I (Ondřej Fibich) | Stromová apatyka z Chluman II (Ondřej Fibich) | Krajové speciality: Slezská kuchyně (Jaroslav Vašák) | Krajové speciality: Chodská kuchyně (Jaroslav Vašák) | Krajové speciality: Krkonošská kuchyně (Jaroslav Vašák)
Cena vč. DPH: 299 Kč
Cena pro členy klubu typu B: 269 Kč
Cena pro členy klubu typu C: 269 Kč
Úplný název: Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech
Autoři: Jan Šimánek
ISBN: 978-80-88030-57-7
Počet stran: 252 (formát 150 x 205 mm)
Knihy z regionů Beskydy / Brdy / České středohoří / Českosaské Švýcarsko / Český kras / Český les / Český ráj / Javorníky / Jeseníky / Jizerské hory / Králický Sněžník / Krkonoše / Krušné hory / Lužické hory / Novohradské hory / Orlické hory / Plzeňsko / Posázaví / Praha a okolí / Rychlebské hory / Šumava / Vysočina. Knihy nadregionální / zahraniční. Vybraní autoři Klostermann / Nevrlý...
Edice Tisícovky / Tajemné stezky / Zmizelé Čechy-Morava / Staré pohlednice i foto / Letecké foto / Řeky, vodopády, jezera... / Flora / Fauna / Rozhledny / Železnice / Military / Pověsti a pohádky / Vzpomínky a vyprávění... DVD o ČR. Zvýhodněné sady. Nově zařazené knihy. Všechny knihy.
Stručná charakteristika:
Jaký byl selský jídelníček před sto a více lety, jak vypadaly kuchyně a topeniště, jaké se pěstovaly plodiny, jak se vařilo na farách, o svatbách či posvíceních, jek lidé přežívali v období hladu a válek, jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí nebo zabijačka prasete? To vše se dozvíme v této zajímavé knize.
V závěrečné kapitole najdeme recepty na některé pokrmy a můžeme si tak jídelníček našich předků sami vyzkoušet.
Související publikace: